Ραβανί με ρύζι
Ραβανί με ρύζι Γανυμήδης
Μια πολύ νόστιμη και παράλληλα εύκολη συνταγή από το Γαλαξίδι!
Υλικά
1 ½ κιλό ρύζι γλασέ
2 κιλά ζάχαρη
1 βανίλια
3/4 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
νερό
1 γαρίφαλα
κανέλα για πασπάλισμα
2 κιλά ζάχαρη
1 βανίλια
3/4 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
νερό
1 γαρίφαλα
κανέλα για πασπάλισμα
Eκτέλεση
Tο μείγμα θα είναι έτοιμο όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Aλείφουμε με λάδι ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα στρώνοντάς το με λαδωμένο κουτάλι. Tο χαράζουμε σε ρόμβους (όπως και τον μπακλαβά) και σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε ένα γαρίφαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C, υπολογίζοντας μισή ώρα για την κάτω πλευρά και επιπλέον 30 λεπτά πάνω και κάτω. Tο ραβανί είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού. Tέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δημοσίευση σχολίου